Hvad er et piskesmæld og hvordan det kan opstå; hvordan kan kroppen efterfølgende være påvirket og hvordan det behandles? Det er indholdet for kurset.
Nakkens anatomi gennemgås, herunder også om hvilke typer af skade der kan opstå i forskellige segmenter efter et piskesmæld og hvordan hele kroppen efterfølgende kan være påvirket.
Kurset indeholder specifikke KST teknikker, der tilgodeser ovenstående og der gives indblik i hvordan det kan være at det er så utrolig vigtigt at søge hjælp ved piskesmæld. En af de vigtige pointer fra dette kursus er at man skal tage piskesmæld alvorligt!
Symptomerne (som kan være mange) går ikke altid over af sig selv, men kan blive kroniske og flere og flere som f.eks.:
- nakkesmerter/stivhed,
- synsforstyrrelser,
- hørelsen kan påvirkes hvilket viser sig som f.eks. tinnitus, susen eller ringen for ørerne,
- svimmelhed,
- kæbeleddet kan blive skadet og bidfunktionen påvirket,
- kognitive problemer som koncentrationsbesvær, dårlig korttidshukommelse, besvær med indlæring, irritabilitet ændret stresstærskel, dårligt søvnmønster, svært ved at have flere bolde i luften ad gangen,
- hovedpine, migræne,
- smerter i ryg, lænd, bækken, ben og arme
dvs. desto før man kommer i behandling, desto bedre da kroppen er i konstant ”alert” og er på overarbejde hele tiden.
Det autonome nervesystems normale regulerede effekt er ude af balance og arbejder dermed ikke som det skal. Det er derfor rigtig vigtigt, at opsøge hjælp så tidligt som muligt.
Med specifikke KST-teknikker hjælpes kroppens nervesystem til at arbejde normalt igen. Sker dette ikke fastholdes kroppen i alert og flere og flere symptomer risikeret at komme til.